Nieuws - Tweede plaats in Nationaal Tennis Cup voor TV Maasdriel

Vrijdag 8 okt 2010
Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober vond de eerste editie plaats van de Nationale Tennis Cup. Dit is een nieuw landelijk tennistoernooi voor de finalisten van de verschillende clubkampioenschappen zoals die georganiseerd worden door vele tennisverenigingen. Hiermee is de weg geopend voor 80 procent van de tennissers om hun ambities kwijt te kunnen in een nieuwe sportieve uitdaging. Zaterdag en zondagochtend waren de poule wedstrijden en zondagmiddag de finales. Ontvangende verenigingen waren TV Prinsejagt en TV Tegenbosch op het tennispark Woensel in Eindhoven.

Als clubkampioen van 2009 in de DE / HE / DD / HD in speelsterkte 5-8 kon je je inschrijven en je meten tegen andere clubkampioenen van Nederland. Dick Bertrums en Wiland van Santen zijn in 2009 kampioen geworden van de HD7 en zijn de uitdaging aangegaan. Op zaterdag speelden zij 1 poule wedstrijd tegen heren uit een klein plaatsje in Groningen. Deze werd met 7-5, 6-4 gewonnen. Er werd met het Beslissend punt-systeem gespeeld. Op 40-40 wordt dan 1 beslissend punt voor de game gespeeld. De derde set bestond uit een Super tie-break.
Vroeg op zondagochtend werd de tweede wedstrijd gespeeld tegen mensen uit Alkmaar. Ook deze werd gewonnen. De tweede wedstrijd van vandaag was moeilijker. Hier bracht de Super tie-break de doorslag, helaas voor de tegenpartij.Aangezien Dick en Wiland wel de beste score in de poule hadden, mochten ze door naar de halve finale. Deze werd gespeeld tegen 2 heren die een thuiswedstrijd speelden. Ondanks dat de tegenpartij fanatiek was, lukte het Dick en Wiland toch om in de Super tie-break de winst binnen te halen.
Al 3 wedstrijden in de benen (en ook de jaren beginnen te tellen) begonnen Wiland en Dick aan de finale. Toeschouwers genoten van het mooie nazomer zonnetje. De eerste set werd vrij eenvoudig binnen gehaald met 6-3. In de tweede set gingen de tegenstanders beter spelen, bij Dick en Wiland sloeg de vermoeidheid toe. Deze set werd verloren met 6-3. In de finale werd niet met het Beslissend-punt systeem of een Super tie-break gespeeld. Om te bepalen wie de eerste Nationale clubkampioen HD7 zou worden, moest nog een volledige set gespeeld worden. Dick en Wiland hebben geprobeerd alles eruit te slepen, maar moesten toch hun meerdere erkennen in Gerben van der Lee en Alex van de Werf.

Een welverdiende tweede plaats leverde alsnog een medaille, certificaat, sporttas en 80 euro op. Een mooi resultaat.
Volgend jaar mogen Wiland en Dick weer meedoen aangezien ze ook dit jaar in de finale van de Clubkampioenschappen stonden.
Voor de Nationale Tennis Cup van 2011 kunnen alle clubkampioenen van 2010 meedoen!

P.S. Winnaar Alex van de Werf is iedere vrijdagmiddag met dameskleding op de markt in Kerkdriel te vinden. Vergeet hem niet te feliciteren als je langs loopt!Terug naar nieuws