Nieuws - TV Maasdriel nu ook actief op twitter!

Dinsdag 14 sep 2010
U kunt vanaf nu het laatste nieuws binnen de club ook volgen op twitter! Zo bent u snel op de hoogte wanneer er nieuws, informatie over competities en toernooien op de site gezet worden en ook er nieuwe foto's op de site staan. Helemaal van deze tijd dus!

http://twitter.com/tvmaasdriel/

Twitter??? Wat is Twitter?
Met Twitter kun je snel korte berichten uitwisselen met andere gebruikers. Dat wordt "twitteren" genoemd. Twitter is een sociaal netwerk waarbij je vrienden kan toevoegen van wie jij de berichten leest. Jouw vrienden kunnen ook jouw account "volgen" waardoor zij jouw berichten zien. Op deze pagina vind je een uitleg over het fenomeen. In Nederland groeit Twitter razendsnel en er zijn dan ook veel bekende Nederlandse twitteraars.

Twitter is helemaal gratis. Je kunt je simpel aanmelden op twitter.com (en niet op www.twitter.nl want die hoort niet bij het bedrijf) en hebt alleen een email adres nodig om je te registreren. Iemand die actief is op Twitter wordt een twitteraar genoemd, en een groep bekende mensen die twitteren noemt men ook wel twitterati.

Microblog
Twitter wordt ook wel een microblog genoemd. Je zet korte berichten (maximaal 140 karakters) op jouw account. Die berichten worden vervolgens (indien zo ingesteld) via het internet, via SMS en via email verspreid naar de mensen die jouw volgen.

Tweet en tweets, Twitteren en Twittert
Een bericht op Twitter wordt ook wel een tweet genoemd. Jouw verzameling berichten worden daarom jouw tweets genoemd. Soms wordt Twitter fout gespeld als "Tweeter" en "Tweter".
Iemand die op Twitter actief is, wordt een Twitteraar genoemd. Het werkwoord is twitteren. Je "twittert" dus.
Terug naar nieuws