Nieuws - Geslaagde tennispromotie tijdens Koningsspelen

Zaterdag 25 apr 2015
Het sportpark van TVMaasdriel was vrijdag 24 april bijna de hele ochtend het decor voor de Koningsspelen. Zo’n 160 in oranje uitgedoste kinderen uit de groepen 3 en 4 van de Mgr. Zwijsenschool deden mee aan de spelen.

In 2013 werden de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De Koningsspelen zijn, mede op initiatief van Richard Krajicek en zijn foundation, in het leven geroepen om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen en gezond te eten. Een uitgelezen dag voor TV Maasdriel om de tennissport bij kinderen te promoten. En als het uiteindelijk oplevert dat kinderen lid worden, is dat natuurlijk een ideaal resultaat.

In twee rondes van elk zo’n 80 leerlingen kwamen vrijdagochtend leerlingen naar ons tennispark. Daar stonden 5 trainers klaar: Antonello, Tom, John, Nicky en Mariël om met hen aan de slag te gaan. Aan de hand van een aantal speloefeningen werden de kinderen basisvaardigheden van tennis geleerd. Vooral de kleine wedstrijdelementjes vonden de kinderen het leukst en natuurlijk wilden ze over het grote net slaan. Ook de groepsleerkrachten assisteerden bij het laatste spelonderdeel. Alle deelnemers hebben een leuke aanbieding gekregen voor tennislessen en lidmaatschap. Het was een geslaagde ochtend. De Koningstaart die de school had meegebracht was welverdiend.
 


Terug naar nieuws