Nieuws - Koffie & Thee op de woensdagen!

Woensdag 17 mrt 2010
Wie op woensdagmorgen tussen negen en elf uur langs de tennisbaan rijdt, hoort het typische geluid van het tennisspel. Het geluid dat vaak overstemd wordt door enthousiaste kreten van de spelers. Dat moet toch op voorbijgangers, die ook liefhebber zijn van dat spelletje en lid van onze vereniging, aanstekelijk werken. Maar niets is minder waar. Het kleine groepje van enthousiastelingen wil maar niet groter worden. Als men de ledenlijst bekijkt zijn er toch voldoende mannen en vrouwen die op de woensdagmorgen tijd vrij kunnen maken om een balletje te slaan. Is het de opvatting van de Drielenaar ”overdag gaat men niet tennissen dan moet er gewerkt worden” (golfen kan blijkbaar nog net), is het drempelvrees en denkt men niet geaccepteerd te worden of speelt men liever op de overbezette avonden. Op de woensdagmorgen gaat het er gezellig aan toe en iedereen is van harte welkom, van beginner tot iets meer gevorderde.

Het is in het begin misschien wat wennen aan de opmerkingen en het Drielse taalgebruik van sommige deelnemers. Want uitspraken als: “ Kom op meer bewegen”, “Kèk ut dag ge nie meu wordt”, “ik dacht dat de gij op zunne bal moest lopen”, “het is nog wel te zien dat de gij 32 jaar geleden ook gerookt hebt”. Ondanks het vrij vroege uur is het voor sommige deelnemers moeilijk langer dan 30 seconden hun mond te houden, hetgeen onlangs de reactie uitlokte: “Zit die pleister op je kin niet te laag?”
Tenniskleding, ballen en een racket (en afplaktape dus) behoort tot de standaard uitrusting op de woensdagmorgen. Tussendoor is er tijd voor een kopje koffie of thee (iets sterkers mag ook) en een praatje. Verhalen over vroeger komen als vanzelf uit de kast en ook de Drielse dorpspolitiek wordt bespoken.

Dus wat let je kom woensdagmorgen vijf voor negen eens langs (een uur later mag ook) en breng je tennisvrienden mee.

Een enthousiaste deelnemerTerug naar nieuws