Nieuws - Interne Wintercompetitie: 1e periode gepland

Maandag 29 okt 2012
De poules zijn gemaakt en de wedstrijden van de eerste periode zijn gepland. Kijk op toernooi.nl om te zien waar jouw team is ingedeeld en wat de speeltijden zijn. Onder het tabje "Reglement" zijn tevens de teamsamenstellingen te vinden. De organisatie van de dag en de puntentelling van de wedstrijden zijn veranderd ten opzichte van voorgaande jaren, let dus goed op de volgende zaken:

Organisatie: Een partij duurt 45 minuten, daarna is er 45 minuten pauze, gevolgd door nog eens 45 minuten spelen. Tijdens de eerste 45 minuten worden de dubbels gespeeld. Tijdens de laatste 45 minuten worden de gemengde dubbels gespeeld. De partijen worden afwisselend ingedeeld, zodat er te allen tijden banen bezet zijn met wedstrijden. In totaal duurt een teamduel 2:15 uur.

Puntentelling: Er worden games gespeeld zoals normaal, maar er worden geen sets geteld. Mogelijke uitslagen kunnen bijvoorbeeld zijn: 8-6, 12-2 of 5-4. Als de tijd om is, maar de game is nog niet afgelopen, wordt deze allereerst uitgespeeld. Als de stand na deze game gelijk is, wordt er nog 1 extra beslissende game gespeeld volgens het "beslissend punt systeem". Deze game heeft tot aan een stand van deuce een normaal puntenverloop, maar als de stand van deuce bereikt wordt in de game wordt er nog maar 1, beslissend, punt gespeeld. De ontvangende partij mag bij deze stand bepalen om de service op deucecourt (rechts) of advantage court (links) te ontvangen.

Iedereen veel succes!

Terug naar nieuws