Nieuws - Wedstrijddagen / Cursus rechter & Bijdrage Remco van Osch

Vrijdag 24 feb 2012
Wedstrijddagen voor junioren
TSTK organiseert voor alle jeugd twee wedstrijddagen: op zondag 4 maart bij de tennisvereniging Zaltbommel en op zondag 11 maart bij TV Ammerzoden. Op deze dagen worden er onderling wedstrijdjes gespeeld tussen kinderen van alle verenigingen waar TSTK de tennislessen verzorgt. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig kennis maken met het spelen van wedstrijdjes en spelen ze een keer tegen leeftijdsgenootjes van andere clubs.
De dagen zullen gehouden worden van 9.30-12.00 uur.
Het inschrijfgeld voor beide dagen bedraagt in totaal € 5,=. Dat is inclusief drinken en iets lekkers. Inschrijven kan via www.tstk.nl onder het kopje 'inschrijfformulieren' (links in de kolom) en dan 'wedstrijddagen'. Inschrijven kan tot 1 maart! Dus schrijf snel in en doe mee!!!

Uitnodiging voor cursus Verenigingsscheidsrechter, Districtsscheidsrechter en Lijnrechter
Zie de bijlage voor meer informatie

Bijdrage Remco van Osch
En daar is de sneeuw dan weer. De afgelopen maand heeft het helaas voor de tennisser die in die winter ook graag buiten wil spelen niet mee gezeten. De afgelopen weken is er niet veel getennist, maar toch hebben we een leuk feitje over wat weersinvloed voor effect heeft op tennismaterialen. Wist je namelijk dat de toppers, zoals Djokovic, Nadal en Federer per wedstrijd bepalen hoeveel kg’s ze op hun bespanning zetten. Afhankelijk van tegen wie ze spelen, wat voor tactiek ze willen gaan spelen, waar ze spelen, wat voor ondergrond het is, of ze hoog in de bergen of op laagland zoals in Nederland spelen, maar ook wat voor weer het is. In deze winterse kou is de lucht namelijk anders dan midden in de zomer. Zo zullen ze in de zomer met meer controle en minder power (dus meer kg’s) spelen, omdat de bal door de warme lucht langer blijft hangen en dieper in de baan zal stuiteren. In deze koude lucht is dit vice versa. Voor de tennissers maar hopen dat het snel weer een beetje warmer wordt!Terug naar nieuws